BREU BIOGRAFIA DE VIQUI MOLINS

biografia viqui molins

Qui és Victoria Molins

Va néixer en una família benestant del barri de Bonanova de Barcelona. Família nombrosa de nou germans.

En acabar la guerra es van traslladar a la Rambla de Catalunya al costat de la Diagonal. Allà va anar, amb els seus germans, al Col·legi que les Teresianes tenien en el número 126 de la Rambla, cantonada Diagonal. Edifici que aleshores és la Diputació de Barcelona.

Als 19 anys va entrar en la Companyia de Santa Teresa de Jesús. Al noviciat d’El Jesús, barri de Tortosa. Va fer els primers Vots el 3 d’octubre de 1959 i els Perpetus, el 23 de setembre de 1965.

Durant molts anys va ser professora de Literatura i Filosofia en els col·legis de Barcelona, València i Madrid.

L’any 1984, arran dels seus viatges a Nicaragua va voler dedicar-se als més desfavorits, ajudant a persones en risc d’exclusió social, persones recluses, persones drogodependents, fent de mestra a nois en risc d’exclusió social, etc. al barri del Raval de Barcelona.

biografia viqui molins

M. Victòria Molins explica que la seva mestra de “tendresa” va ser la filla de la caritat Sor Genoveva Masip.

El seu llibre Alexia, experiencia de amor y dolor vivida por una adolescente, va inspirar el director Javier Fesser, que va portar el llibre a la pantalla gran amb la pel·lícula Camino.

Ha escrit més de 60 llibres, la majoria de temes educatius, socials o sobre l’espiritualitat de Santa Teresa.

Durant més vint anys ha col·laborat en el periòdic “Catalunya cristiana” amb un article setmanal.

Des de l’abril de 2011 col·labora amb el portal d’actualitat religiosa CatalunyaReligió.cat amb l’espai anomenat La mística del carrer.

biografia viqui molins
viqui molins biografia

El 6 de febrer de 2015 “com un reconeixement a la seva trajectòria professional i personal en el món de l’educació i la religió”, fou investida doctora honoris causa per la Universitat Ramon Llull a proposta de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. Amb aquest reconeixement Molins es va convertir en la segona dona doctora honoris causa proposada per la FESTS Pere Tarrés-URL.

Aquell mateix any li van dona la Creu de Sant Jordi, “un dels màxims reconeixements de la Generalitat de Catalunya que distingeix persones o entitats que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a la societat catalana”.
El 16 de juliol de 2015 va ser la pregonera de la Festa Major del Raval, el seu barri. El mateix any va ser guardonada amb el 32è Premi Internacional Alfonso Comín pel seu compromís amb les persones més desfavorides i excloses.

El 2017 van crear amb Mossèn Peio, Mossèn Xavier Morlans “L’Hospital de Campanya de Santa Anna” en aquesta parròquia atenent als marginats i creant al llarg dels anys diferents projectes a favor dels més desfavorits.

viqui molins biografia

Entrevistes a Viqui Molins

¿Quins llibres ha escrit Viqui Molins?